Hétfőn dönt az SZDSZ a fővárosi közgyűlési helyekről

MTI
2006.10.05. 16:09

Hétfőn dönt az SZDSZ fővárosi választmánya arról, hogy kiket javasol a várható lemondások miatt fővárosi képviselőnek.

Demszky Gábor hétfőn bejelentette, hogy lemond a pártlistán szerzett fővárosi képviselői mandátumáról, mivel főpolgármesterként a törvényi előírás alapján a közgyűlés tagja. Így a közgyűlésben létrejön a kormánypárti többség is (31-30).

A főpolgármester közölte, a pártlista 13. helyén szereplő Dancs Gábort, hivatala kabinetfőnök-helyettesét szeretné utódjául képviselőként, a Rajk László lemondása miatt felszabadult mandátumot Mesterházy Ernőnek javasolja, aki évek óta személyes tanácsadója.

Lakos Imre szerint nehéz döntés várható az új képviselőkről. A lista 11. helyén lévő Geberle Erzsébet 16 év óta közgyűlési tag, legutóbb bizottsági elnökként, frakcióvezető-helyettesként. A 11. helyen lévő Székely Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója található, aki legutóbb ciklus közben lett képviselő, de korában volt főpolgármester-helyettes is. A lista 12. helyén Hardi Róbert áll, aki szintén több ciklusban volt képviselő, legutóbb egyszerre két bizottságot, az egészségügyit és a sportot is vezette.

Lakos Imre az Indexnek csütörtökön elmondta, hogy ő személyi kérdésekről, pontosabban azok részleteiről nem nyilatkozott, csak arról, hogy a választmánynak kell majd határoznia az ügyben.