Péntek estétől megindul a távfűtés Budapesten

MTI
2006.10.13. 12:48

A távfűtéses házakban péntek este már melegek lesznek a radiátorok a fővárosban - közölte a FŐTÁV Zrt. pénteken az MTI-vel. A fővárosi vállalat a hűvösebb esti és éjszakai órákra tekintettel két nappal korábban indítja el a fűtési rendszert Budapest 240 ezer lakásában.

A távfűtés szabályozása hőközpontonként az időjárásnak megfelelően automatikusan történik. Ez azt jelenti, hogy az érzékelők a nappali felmelegedéskor csökkentik vagy leállítják az épület fűtését, majd az erős lehűléseknél újra beindítják - ismertette a rendszer működését a FŐTÁV. A vállalat tájékoztatása szerint a péntekihez hasonló időjárás mellett egy átlagos lakás fűtés miatti többletköltsége napi 80-160 forinttal emelkedhet.

A cég arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben egy adott hőközponthoz tartozó lakóközösség nem kér fűtésszolgáltatást, úgy kikapcsoltathatja azt. Ezt, mint írják, a lakóközösség képviselője akár egy, a FŐTÁV szakemberének a helyszínen átadott "két-három soros írásos lemondással" is megteheti. A fűtéssel kapcsolatos hibák bejelentésének fogadására a FŐTÁV 24 órás diszpécserszolgálatot működtet, amely a 06-40-200102-es telefonszámon érhető el.