Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Fidesz: Hiller miatt gyújtogattak Pesterzsébeten

MTI
2006.11.15. 18:44

A Fidesz XX. kerületi szervezete szerint a kerület szocialista országgyűlési képviselője, Hiller István MSZP-elnök felelős azért, mert ismeretlenek megpróbálták felgyújtani az ellenzéki párt pesterzsébeti irodáját, közölte Földesi Gyula fideszes fővárosi közgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.

Az irodát ismeretlenek november 14-ről 15-re virradó éjszaka folyamán akarták felgyújtani. "A XX. kerületi Fidesz megdöbbentőnek tartja az újabb erőszakos cselekményt, amelyért felelős Hiller István, akinek a parlamenti körzetében (Budapest 29-es választókörzete) nem ez az első erőszakos cselekedet" - olvasható a közleményben. Földesi Gyula az eset részleteit ismertetve közölte, az irodába a postaládán keresztül papírokat dobtak be, majd azokat megpróbálták meggyújtani, és "csak szerencsén múlt", hogy nem gyulladt meg a pesterzsébeti iroda berendezése. Hozzátette, az iroda külső falára rasszista, gyűlölködő feliratokat festettek.

A közlemény szerint az esetet szerda délután az iroda ügyeletese vette észre, a feljelentést Földesi Gyula ismeretlen tettes ellen rongálás vétsége miatt tette. A Fidesz felszólítja a kerületi pártokat hogy határolódjanak el az ilyen erőszakos cselekményektől, közölte Földesi Gyula. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, a kerületi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen rongálás vétsége miatt nyomoz.