Árpád
-2 °C
3 °C

Egy terézvárosi iskola átszervezése ellen tüntettek

MTI
2007.02.07. 19:31

Négyszázan tüntettek a terézvárosi Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium átszervezése ellen szerdán Budapesten.

Árvai Balázs földrajz és biológia szakos tanár, a tüntetés főszervezője az MTI kérdésére elmondta, hogy 2006. december 21-én vált nyilvánossá a terézvárosi önkormányzat 2007. évi költségvetési tervezete, amely olyan oktatáspolitikai koncepciót fektet le, hogy az károsan érinti az iskola jövőjét.

"Ketté akarják választani az általános iskolát és a gimnáziumot, majd a gimnázium részét összevonni két másik középfokú tanintézménnyel" - mondta Árvai Balázs.

A fáklyás, gyertyás tiltakozó felvonuláson az iskola diákjai, tanárai és szimpatizánsai vettek részt. A demonstrálók a Király utca-Liszt Ferenc tér-Andrássy út-Nagymező utca útvonalat járták végig, majd a Nagymező utca-Andrássy út kereszteződésében felállított pódium előtt gyülekeztek, ahol tanárok és öregdiákok is felszólaltak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?