Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budapesti általános iskoláért tüntettek

MTI
2007.02.12. 19:33

Mintegy 350-en tüntettek újra a Vörösmarty Mihály Általános iskola tervezett bezárása ellen Budapesten. Takács Orsolya, a VI. kerületi iskola igazgatónője elmondta, hogy az elmúlt héti demonstrációhoz hasonlóan ismét azért tüntettek, mert a terézvárosi önkormányzat be akarja zárni a diszlexiás gyerekekkel is foglalkozó iskolát.

A gyertyás tüntetés - Vörösmarty utca - Andrássy út - Hunyadi tér - Eötvös utca érintésével végül a VI. kerületi önkormányzat épülete előtt ért véget, az épületben két szülőt fogadott Verók István, a VI. kerület szocialista polgármestere. Polgár Zsolt, az egyik szülő, aki a polgármesterrel beszélt, elmondta, hogy Verók István azt javasolta nekik: próbáljanak lobbizni az alpolgármestereknél az iskola bezárása ellen, illetve elítélte a tüntetést, mivel azon kisgyermekek is részt vettek.