Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Márciusra kiderül, mennyire veszélyes a csepeli galvániszap

MTI
2007.02.20. 11:10

Március végéig készül el az a jelentés, melyet az egykori Csepel Vas- és Fémművek területén illegálisan elhelyezett galvániszap veszélyességével kapcsolatban készít az illetékes környezetvédelmi felügyelőség egy független külső laboratórium bevonásával. A csepeli galvániszap ügyében február 21-e és 28-a között végeznek talajfúrásokat. A két monitoring kút kialakításával lehetőség nyílik a rendszeres mintavételre, így később is folyamatosan figyelemmel lehet kísérni a helyzet alakulását.

Illés Zoltán, a Fidesz környezetvédelmi szakértője február közepén sajtótájékoztató keretében szólította fel a környezetvédelmi minisztert, hogy tegyen lépéseket a galvániszap elszállíttatása érdekében. Az iszap, mint mondta, a helyi ivóvízbázis mellett a Duna közelsége miatt veszélyezteti az ország más településeit, valamint Szerbiát, Romániát és Bulgáriát is.