Befejeződött a Combinók javítása

MTI
2007.03.05. 11:30

Befejeződött a beázott csatlakozók cseréje a Combino villamosokon, közölte a Siemens Zrt. sajtóirodája hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a villamos futóműszekrényének lemezajtajánál található elektromos csatlakozó, amely beázás miatt hibásodott meg még múlt hét hétfőn, könnyen hozzáférhető helyen van, így azokat 32 villamoson, járművenként 12 helyen egy hét alatt sikerült kicserélnie a szakembereknek.

A járművet gyártó cég szerint sem a csatlakozó meghibásodása, sem azok cseréje nem okozott fennakadást a Nagykörút forgalmában. "A csapadékos időjárás miatt egy kis méretű, könnyen cserélhető elem sérült néhány járművön, ez azonban a forgalomban fennakadást nem okozott, s a hiba szerencsére gyorsan javítható" - állt a Siemens múlt héten hétfőn, az eset kapcsán kiadott közleményében.

Regőczy Miklós, a BKV Zrt. kommunikációs igazgatójának akkori tájékoztatása szerint a 24 akkor üzemben lévő villamosból négyet érintett a probléma, aminek következtében a járművek egyik ajtaja nem nyílt ki. Mint közölte, a Siemens a csatlakozók meghibásodás miatt úgy döntött, hogy elsőként a meghibásodott járművekben, majd folyamatosan valamennyi, már leszállított villamosban kicseréli a kérdéses alkatrészt.