Timót, Xénia
3 °C
6 °C

Közigazgatási hivatalhoz fordulnak a fővárosi pedagógusok

MTI
2007.03.12. 19:13
A Fővárosi Közigazgatási Hivatalhoz kíván fordulni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a budapesti szakiskolák átszervezése miatt: az erről szóló két beadványt már előkészítették és a közös fellépés reményében el is küldték a társszakszervezeteknek - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke hétfőn az MTI-vel.

Kerpen elmondta: mindenképpen azt szeretnék, ha a Pedagógusok Szakszervezetével és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezettel közösen tudnák beadványukat eljuttatni a hivatalhoz, mert a három tömörülés együttműködése a fővárosban példaértékű.

Az egyik beadványban azt kérik, hogy a hivatal mondja ki a 19 szakiskola megszüntetéséről szóló közgyűlési határozat semmisségét. Ezt a beadványt bármikor beadhatják, határidő csupán "a józan ész". Most az az érdekük, hogy minél előbb megszülessen ez ügyben is a döntés.

A másik beadvány a közgyűlés eljárásával kapcsolatos anomáliákról szól, s benyújtására a törvény alapján 15 nap áll rendelkezésre. Kerpen Gábor ennek kapcsán elmondta, hogy a közgyűlés nem tartotta be azt a korábban saját maga által szabott korlátot, miszerint 2006. december 31-ig hatástanulmányok készülnek az iskolaátszervezésekkel kapcsolatban.