Folytatódik a díszpolgár-vita a XVI. kerületben

MTI
2007.03.19. 13:33

A közigazgatási hivatalhoz fordul a XVI. kerületi MSZP-szervezet, hogy a hivatal állapítsa meg a kerület polgármesterének törvénysértését, mivel nem hívta össze a hétfőn lejáró határidőig a képviselő-testület ülését, amelyen az indítványozók szerint bocsánatot kellene kérni a helyi díszpolgár-botrány miatt, derül ki a kerületi MSZP-elnök közleményéből.

"Az MSZP megdöbbenéssel tapasztalja, hogy a polgármester, miután közreműködésével a XVI. kerület szégyenfolttá vált Magyarország térképén, az érintettektől való bocsánatkérés helyett most a törvénysértés és az alkotmánysértés útját választotta" - fogalmaz Molnár Gyula szocialista párti politikus. Közleménye szerint nemcsak az összehívás elmulasztása jogszabályellenes, hanem az is, hogy ezzel a polgármester "korlátozza a választópolgárok önkormányzáshoz való közvetett jogát".

Mint Molnár Gyula felidézi, a képviselő-testület február 28-án "jogszerűtlen ülésvezetéssel, jogszerűtlen határozatok megalkotásával felszólította díszpolgári címéről való lemondásra" a titulust a Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatójaként elnyerő Persányi Miklós környezetvédelmi minisztert és Novák Dezső egykori olimpiai bajnok labdarúgót.