Árpád
-2 °C
4 °C

Szocialista politikus kerülhet a Főgáz Zrt. élére

MTI
2007.05.22. 19:49

Bakonyi Tibor lehet a Főgáz Zrt. új vezérigazgatója. A szocialista országgyűlési és fővárosi képviselő, aki az előző ciklusban főpolgármester-helyettes is volt, megválasztása esetén lemondana képviselői mandátumairól. Az új vezérigazgató megválasztására a Főgáz Zrt. kedden felfüggesztett közgyűlésének csütörtöki folytatásán kerülhet sor. Az eddig eltérő álláspontot képviselő SZDSZ ugyanis már nem ellenzi, hogy egy politikus kerüljön az önkormányzat legnagyobb cégének vezérigazgatói posztjára. Az SZDSZ szorgalmazására az elnök-vezérigazgatói poszt megszűnne, s az elnököt az SZDSZ jelölné.

Városházi politikusok tájékoztatása szerint nem várható változás a cégek többségének élén. Palkó György, a csatornázási művek és Haranghy Csaba, a vízművek vezérigazgatójaként újabb négyéves megbízatást kaphat. Ugyancsak egy ciklusra ismét Kocsis László lesz a Főkert és Bubla Gyula a kéménysepréssel foglalkozó társaság igazgatója. Simóka Kálmánné, a temetkezési intézet vezérigazgatója várhatóan jövő év végéig, Tari Julianna, Vidám Park vezérigazgatója pedig ez év végéig kapna újbóli vezetői megbízatást. Bagdy Gábor (KDNP) és Fónagy János (Fidesz) az MTI-nek nyilatkozva egyaránt nehezményezte a szerintük a piaci világtól idegen vezetőváltási gyakorlatot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?