Olivér
5 °C
8 °C

A szakbizottságok beleszólnának a tervtanácsi tagok jelölésébe

MTI
2007.05.30. 17:33

Egyetértési jogot igényelt magának a fővárosi önkormányzat városfejlesztési bizottsága szerdai rendkívüli ülésén a fővárosi tervtanács tagjainak kijelölésében. A kérdésben csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Ughy Attila bizottsági elnök az MTI-nek elmondta, azt szeretnék, ha az eddigi gyakorlattal ellentétesen, a jövőben csak a szakbizottság egyetértésével nevezhetné ki a fővárosi építészeti-műszaki tervtanács tagjait a főpolgármester.

Ezt a jogkört az Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes által jegyzett közgyűlési előterjesztés egy személyben a főpolgármesterre ruházná.

Az önkormányzat városfejlesztési bizottságának tagjai a múlt heti ülésükön nehezményezték, hogy a szakbizottság helyett a főpolgármester dönt egyedül a Kossuth téri rendezésre kiírt tervpályázat bírálóbizottságának tagjairól.

A főpolgármester a szakbizottságból senkit nem delegált e testületbe. Jelöltjét, Bojár Iván András SZDSZ-es képviselőt a bizottság két hete, amikor még tisztázatlan volt a jelölés jogköre, kicserélte Ráday Mihályra (MSZP), a testület tagjára. A hatásköri illetékesség tisztázódása után Bojár Iván András maradt a bírálóbizottság tagja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?