Erzsébet
1 °C
4 °C

Nem maradhat a Turul

MTI
2007.05.31. 21:39

Hosszas vita után a kormánypártiak szavazataival elutasította a közgyűlés a XII. kerületi polgármester azon kérelmét, hogy a városrészben jogszerűtlenül emelt turulszobornak fennmaradási engedélyt adjanak. Demszky Gábor főpolgármesterhez hasonlóan többségük úgy ítélte meg, hogy a jogszerűség jegyében célszerű a közgyűlésnek megvárnia a bontás érdekében indított bírósági eljárás befejezését.

Pokorni Zoltán a megbékélés jegyében kérte a korábbi döntés megváltoztatását. Mint mondta, a kerületet a jó szándék vezette akkor, amikor méltó emléket akart állítani a II. világháború városrészi áldozatainak. Elképzelhetőnek tartotta ugyanakkor, hogy nem voltak elég körültekintőek, amikor a civileknek és a katonáknak együttesen állítottak emléket. Bőhm András (SZDSZ) annak a véleményének adott hangot, hogy rossz példát szolgáltatna a főváros, ha "visszariadna a turulszobor mellett érvelők fenyegetésétől".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?