Hétfõtõl megint járnak a Margit hídon a villamosok

MTI
2007.06.03. 16:42
Hétfõ hajnalra elkészül a 2-es és a 4-es, 6-os vonalat összekötõ ideiglenes villamossín a Margit híd pesti oldalán, így a forgalmi akadály is megszûnik - mondta el az MTI-nek Kiricsi Karola, a BKV szóvivõje vasárnap.

A két vonalat, amelyek a Jászai Mari térnél merõlegesek egymásra, azért kötik össze, hogy a 2-es villamosok eljuthassanak a kocsiszínbe a 4-es metró építési munkálatainak idején is.

A Fõvám téri metróépítési munkák miatt június végétõl kettészakad a 2-es villamos vonala: a déli a Fõvám tér-Boráros tér, az északi a Fõvám tér-Jászai Mari tér között lesz. Délrõl a korábbi útvonalon jutnak el majd a szerelvények a kocsiszínbe, északról pedig a 4-es, 6-os vonalat használva.

Jelzõlámpát is telepítenek a Margit hídi ideiglenes sínpárhoz, hiszen az keresztezi a Budáról érkezõ sávokat - fûzte hozzá. A változás a szóvivõ szerint nem okoz majd fennakadást az autóforgalomban, hiszen fõként kora hajnalban és késõ este közlekednek a villamosok az összekötõ sínen.

Az összekötõ sínpár kialakítása és a metróépítési munkák miatt június elsõ hétvégéjén nem járt a 4-es és a 6-os villamos, helyettük pótlóbuszok közlekedtek a Nagykörúton.