Judit
2 °C
7 °C

Eltört a villamossín, nem jár a 18-as, 56-os, 59-es

Index
2007.10.15. 15:16

Eltört a villamossín a Szilágyi Erzsébet fasoron, ezért ezen a szakaszon nem jár a 18-as, az 56-os és az 59-es villamos. Az érintett szakaszt pont hétfőn reggel kezdték volna felújítani, ám Demszky Gábor főpolgármester még pénteken lefújta az akciót, mondván: a fasori útfelújítást nem megfelelően végezték, emiatt óriási dugók alakulnak ki rendszeresen, a helyzetet csak tovább rontaná a villamosforgalom kivonása.

Vitézi Dávid, a VEKE szóvivője az Indexnek elmondta, a fasori villamosszakasz a legforgalmasabb Budán, de már annyira elavult a vágányrendszer, hogy az utasok biztonságát is veszélyezteti. "Elhibázott döntésnek tartjuk a felújítás elhalasztását, ugyanis az új vágányok már ott fekszenek a fasori sínek mellett, a vállalkozókat már kifizette a BKV."

Dorner Lajos, a VEKE alelnöke szerint a síntörést az okozhatta, hogy a vízelvezetés nem volt megoldva, ezért az eső kimosta a sín alól a köveket, így azt már semmi sem tartotta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?