Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tavasztól felveszik a buszsávban közlekedőket

Független Hírügynökség
2007.10.29. 21:41

A buszok figyelik majd a buszsávokban szabálytalanul haladó autósokat a BKV tervei szerint, hangzott el az RTL hétfői híradójában. A fővárosi közlekedési vállalat több száz kamerát szerelne járművei elejére és végére, így folyamatosan, a város minden pontján azonnal tetten érhetnék a szabálytalan autósokat, akik miatt a buszközlekedés sokszor lelassul.

Jelenleg oszlopokra szerelt kamerák figyelik a szabálytalan autósokat, amelyek képei a rendőrségre futnak be. A BKV szerint azonban ez kevés, mivel több mint 100 kilométer a fővárosi buszsávok teljes hossza, és ehhez kevés a kamera. Ráadásul az autósok már tudják, hova telepítették ezeket.

Ezért is döntötte el a BKV, hogy új taktikát választ: a buszokra szerelik majd a kamerákat. Várhatóan több száz ilyen kamerát vesz a vállalat, amelyeket tavasszal állítanak üzembe. A tervek szerint a buszokra szerel kamerák fotóit a nap végén összegyűjtik majd, és eljuttatják a rendőrségre. Később azonban az is elképzelhető, hogy a képeket a számítógépes rendszeren keresztül azonnal megkapja a rendőrség.