Tavasztól felveszik a buszsávban közlekedőket

Független Hírügynökség
2007.10.29. 21:41

A buszok figyelik majd a buszsávokban szabálytalanul haladó autósokat a BKV tervei szerint, hangzott el az RTL hétfői híradójában. A fővárosi közlekedési vállalat több száz kamerát szerelne járművei elejére és végére, így folyamatosan, a város minden pontján azonnal tetten érhetnék a szabálytalan autósokat, akik miatt a buszközlekedés sokszor lelassul.

Jelenleg oszlopokra szerelt kamerák figyelik a szabálytalan autósokat, amelyek képei a rendőrségre futnak be. A BKV szerint azonban ez kevés, mivel több mint 100 kilométer a fővárosi buszsávok teljes hossza, és ehhez kevés a kamera. Ráadásul az autósok már tudják, hova telepítették ezeket.

Ezért is döntötte el a BKV, hogy új taktikát választ: a buszokra szerelik majd a kamerákat. Várhatóan több száz ilyen kamerát vesz a vállalat, amelyeket tavasszal állítanak üzembe. A tervek szerint a buszokra szerel kamerák fotóit a nap végén összegyűjtik majd, és eljuttatják a rendőrségre. Később azonban az is elképzelhető, hogy a képeket a számítógépes rendszeren keresztül azonnal megkapja a rendőrség.