Hatvanhárom pénztárost bocsát el a BKV?

2008.01.12. 13:53

Megerősítette a Magyar Hírlap értesülését a BKV legnagyobb szakszervezete: a közlekedési vállalat valóban hatvanhárom pénztáros elbocsátását tervezi. A BKV cáfolta információkat, ám Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese közölte, a hétfői tárgyalásokon napirenden lesz az elbocsátandó pénztárosok ügye.

A VTDSZSZ-nek decemberben sikerült elérnie, hogy a következő háromszáz BKV-dolgozó leépítéséről szóló döntést január végére halasszák. Az egyeztetéseket már megkezdték a menedzsmenttel, és meglepődve tapasztalták, hogy az elbocsátandó háromszáz munkavállaló közé hatvanhárom pénztáros is került.

"Ezt nem tudjuk elfogadni, de nem is értjük, hisz a BKV bevételeinek növelése az ő munkájuknak is köszönhető. Arról nem beszélve, hogy az utazók nehezebben tudnak majd bérlethez, jegyhez jutni" – mondta Gulyás. A hatvanhárom pénztáros elbocsátása húsz pénztár bezárását jelentené a jelenleg működő hetvennégyből, egy árusítóhelyet ugyanis három fővel működtetnek.