Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Még éjszaka eltakarították az összecsapások romjait

Független Hírügynökség
2008.03.16. 15:39

Három szelektív hulladékgyűjtő szigetet gyújtottak fel és összesen hat kukát tettek tönkre szombat este a tüntetők. Ezek több részből álló, nagyméretű, értékes építmények, melyeket a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek pótolnia kell, mondta Horti Zsófia, a vállalat szóvivője. 40 géppel 70 közterület-fenntartó dolgozott azon, hogy rendet teremtsenek a zavargások fővárosi helyszínein és fennakadás nélkül elindulhasson újra a tömegközlekedés. Körülbelül hajnal 3-ra végeztek a munkával.

A rendezvények helyszínein az Erzsébet híd, Kossuth Lajos utca, Roosevelt tér, majd este a Blaha Lujza tér és a József körút környékén volt mit takarítani a nap végére, mondta Horti Zsófia. A tavalyi március 15-e nagyobb feladatot adott a közterület-fenntartó munkatársainak, tette hozzá. Horti Zsófia arról nem tudott beszámolni, hogy összegszerűen mekkora kára származott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek a zavargások során megrongált hulladékgyűjtők és szemetesek kapcsán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?