Az újpesti Fidesz megmentené a helyi egészségügyet

Index
2008.04.17. 13:34

Az újpesti Fidesz aláírásgyűjtést kezd annak érdekében, hogy az önkormányzat átvehesse a fővársotól a helyi egészségügyi szakrendelést, tartalmazza a párt újpesti szervezetének közleménye, amelyet Wintermantel Zsolt kerületi elnök jegyez. A kommüniké emlékeztet arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottsága néhány héttel ezelőtt döntött arról, hogy a jelenleg a Károlyi István Kórház keretein belül működő szakrendelést funkcionálisan privatizálják.

A szakrendelő privatizációja elfogadhatatlan a Fidesz számára, és mivel úgy látják, a főváros nem képes garantálni az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működését, kezdeményezik, hogy az Újpesti Önkormányzat vegye át a felnőtt és gyermek szakrendelést, ezzel akadályozva meg a privatizációt és az ellátás színvonalának romlását. Az átvétel minden anyagi és szakmai feltétele adott Újpesten is.

Kezdeményezésünk, az Együtt Újpestért Összefogás nem hivatalos szervezet kíván lenni, hanem egy újfajta, mindenféle kötelezettségtől mentes, szabad közössége azoknak, akik készek összefogni egy-egy fontos helyi ügyben. A Fidesz Újpesti Szervezete ezért összefogásra kér mindenkit, és egyúttal aláírásgyűjtést indít a szakrendelő átvételéért.