Judit
2 °C
7 °C

Két hete határozatképtelen az újbudai képviselőtestület

Index
2008.04.29. 18:08

Az újbudai önkormányzat képviselő testülete keddi ülésén az április 17-ihez hasonlóan ismét határozatképtelen volt, így ismét nem tudták elfogadni a tavalyi zárszámadást. A patthelyzet azután alakult ki, hogy Hajdú László, az SZDSZ képviselője bejelentette, a továbbiakban függetlenként akarja folytatni önkormányzati képviselői munkáját, így az önkormányzatban megszűnt a baloldali többség.

Nem az a baj, hogy az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a zárszámadást, ami a tavalyi költségvetés lezárásaként még 3 milliárd forint tartalékot tartalmaz, hanem hogy bejöttek a testületi ülésre, de nem nyomtak gombot, mondta el kérdésünkre Domonkos Csaba, a XI. kerületi polgármesteri hivatal sajtóreferense. Így például nem tudják bővíteni a szociális támogatásban részesülők körét, nem tudnak kifizetni a pedagógusoknak fejenként 63 ezer forint juttatást, illetve nem tudnak arról sem döntést hozni, hogy ne adják át a fővárosnak a József Attila Gimnáziumot, tette hozzá. Az ellenzéki képviselők közleményükben azt írják, hogy amint Molnár Gyula szocialista polgármester biztosítani tudja többségét a testületben, ismét részt vesznek a munkában.

A testület május 15-én tartja legközelebbi ülését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?