A BKV vezérigazgatói posztjának pályáztatását sürgetik

MTI
2008.05.06. 17:07

Az április végével lejárt határidejű és nem teljesült határozatát megerősítve, kedden újabb határozatban kérte fel a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága a főpolgármestert arra, hogy terjessze a döntésre jogosult testület elé a BKV vezérigazgatói posztjára kiírandó pályázatot.

Bagdy Gábor (KDNP) kezdeményezésének azon részét leszavazták a kormánypártiak, hogy erre csak két hetet biztosítsanak a főpolgármesternek. Az ellenzéki politikus a cégnél kialakult vezetői válság, illetve a korábban már erre biztosított idő miatt elegendőnek tartotta a két hetet, ami helyett a kormánypártiak 30 napot szavaztak meg Somlyódy Csaba (MSZP) elnök javaslatára.

Bagdy Gábor indítványára egyhangú szavazással ismételten tájékoztatást kért az önkormányzat tulajdonosi jogait gyakorló bizottság a BKV igazgatóságának elnökétől arról, hogy a cég vezetése miként hajtotta végre a BKV felügyelőbizottságának a busztender vizsgálata kapcsán hozott határozatait. A felügyelőbizottság főként a kommunikációval kapcsolatban állapított meg hiányosságokat.

Hutiray Gyula (Fidesz) kezdeményezte, hogy a jövő héten kapjon tájékoztatást a testület Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettestől a közszolgáltató cégek vezetőivel kapcsolatos tevékenységéről. Az ellenzéki politikus sajnálatos dolognak nevezte, hogy Hagyó Miklós másfél évvel ezelőtti megválasztása óta még egyszer sem jelent meg személyesen a bizottság ülésén, illetve hogy nem ad tájékoztatást a cégvezetőket érintő ügyekről.