Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Eleshet a fővárosi támogatástól a József Attila Gimnázium

MTI
2008.05.08. 13:03

Eleshet a budapesti József Attila Gimnázium a Fővárosi Önkormányzat által felajánlott, évente diákonként fizetendő 80 ezer forintos támogatástól, mert a XI. kerületi képviselőtestület az ellenzék miatt szavazásképtelen, közölte az újbudai önkormányzat csütörtökön. Az önkormányzat emlékeztetett arra, még tavaly kezdeményezte, hogy a Fővárosi Önkormányzat vegye saját működtetésbe a gimnáziumot, de ez a javaslat végül nem került a közgyűlés elé. Horváth Csaba főpolgármester-helyettes végül ez év elején levélben tette egyértelművé a XI. kerületi vezetés előtt, hogy a Fővárosi Önkormányzat nem kívánja saját működtetésbe venni a gimnáziumot, de támogatást azért nyújtana.

A közlemény szerint a kerület illetékese, Bács Márton elkészítette az előterjesztést, amelyet a helyi képviselő-testületnek kellene elfogadnia, hogy az oktatási intézmény megkapja a diákonként 80 ezer forint éves fővárosi támogatást. Az önkormányzat kiemelte, amennyiben a képviselő-testület nem képes megszavazni az előterjesztést és elesnek a támogatástól, előfordulhat, hogy a főváros csak a feladatot veszi át, ami azt jelenti, hogy a diákokat más, fővárosi fenntartású oktatási intézményben helyezik el.

A XI. kerületben kialakult helyzet előzménye, hogy április 12-én az SZDSZ-ből egy képviselő átült a függetlenek közé, és azóta nem vesz részt a testületi munkában, így a koalíciónak nincs meg a többsége a testületben.