Tarlós rendet akar a budapesti közlekedésben

MTI
2008.05.09. 15:04

A budapesti közlekedésben történő rendteremtés szükségességét hangsúlyozta Tarlós István azon a pénteki budapesti konferencián, amelyet a Szabad Európa Vitanapok keretében rendeztek, Városi közlekedés címmel. A Fidesz fővárosi frakciójának vezetője előadásában arról beszélt, hogy Budapesten versenyképtelen a tömegközlekedés struktúrája, miközben megnőtt a közlekedéssel töltött idő. "A fővárosi közlekedésben rendet kell teremteni, mindenkire kiterjedő szabályokra és e szabályok betartatására van szükség" - hangsúlyozta a politikus.

Tarlós István a budapesti tömegközlekedés megoldandó problémái közé sorolta az őrzött P+R parkolók létrehozását, az áruszállítás szabályozását, a kötöttpályás közlekedés fejlesztését, továbbá az európai uniós támogatással megvalósuló beruházások időben történő előkészítését. "A közlekedés csődje az egyik legfőbb probléma Budapesten" - fogalmazott a fővárosi politikus.

Mint mondta, megoldatlan a BKV finanszírozása, a fővárosban állandósultak a dugók, korszerűtlenek a kerékpárutak és nincs összehangolva a városi és az elővárosi közlekedés. Ugyancsak a fővárosi közlekedési gondok közé sorolta Tarlós István, hogy - mint mondta - a BKV és a városvezetés rosszul reagál a problémákra.