Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tíz ponthoz köti Zugló a Mexikói úti végállomás felújítását

MTI
2008.09.02. 18:50

Zugló környezetvédelmi, közlekedési és kulturális feltételekhez köti a Mexikói úti kisföldalatti végállomásának ingatlanfejlesztési támogatását, tájékoztatta Weinek Leonárd polgármester kedden az MTI-t. A beruházással kapcsolatos elvárásokat mind az ott élők, mind pedig a kerület érdekeit szem előtt tartva fogalmazták meg. A feltételek között szerepel többek között a térfigyelő kamerarendszer, a zajvédő falak kiépítése, a zöld területek kialakítása, az alacsony, a környék karakteréhez igazodó épületek építése, valamint a közcélú irodák létrehozása. "Ezek a követelmények garantálják, hogy a megújult Mexikói út illeszkedjen a zöld kerülethez, és biztonságos, kulturált, európai környezet várja itt a helyieket és az átutazókat" - írta a polgármester.

A XIV. kerület vezetője a feltételeket levélben az ingatlanfejlesztő cég tulajdonosával, a Raiffeisen Ingatlan Zrt.-vel is közölte, hogy a beruházó a zuglóiak által elvárt szempontokat maximálisan figyelembe véve átdolgozhassa az eredeti terveket. A feltételeket a kerületi Fidesz is támogatja, mondván, a megfogalmazott feltételek a civilek álláspontjához is közel állnak. Zugló vezetése a nyár folyamán reprezentatív közvélemény-kutatást végeztetett a terület jövőjével kapcsolatos lakossági elképzelésekről és az eddig ismertté vált tervek megítéléséről. Ennek nyomán fogalmazták meg a tíz feltételt, amelyeket a beruházónak teljesítenie kell ahhoz, hogy a kerület vezetése támogatni tudja az ingatlanfejlesztést.