Árpád
-2 °C
3 °C

Kettészakadt egy BKV-busz az Astoriánál

2009.01.19. 14:48
Szabályosan kettészakadt a közepén egy 173-as busz pénteken az Astoriánál. A meghibásodás oka váztörés volt, amelyet a helyszínen kellett ideiglenesen meghegeszteni, hogy a buszt egyáltalán be tudják vontatni a garázsba. Utasok nem sérültek meg.

Az Index úgy tudja, hogy a BKV 173-as jelű, BPO-565-ös rendszámú Ikarus 435-ös csuklós busza péntek reggel váztörést szenvedett Budapest belvárosában az Astoriánál. Az utasok közül senki sem sérült meg komolyabban. A téma az Index egyik szakfórumán is előkerült.

busz4

A járművet - miután elhagyták az utasok -, a helyszínen kellett javítani ahhoz, hogy egyáltalán be tudják vontatni a garázsba. A busz alvázának javítása, a fő tartóelemek cseréje heteket vehet igénybe, majd a gépjármű újra forgalomba állhat.

Nemes Gábor, a főleg a BKV buszos üzemágát reprezentáló Budapesti Közlekedési Szakszervezet vezetője elmondta, hogy a váztöréses eset nem egyedi, és csak a csodának köszönhető, hogy nem történt eddig nagyobb baleset.

Nemes Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy ez az eset is arra mutat rá: a BKV buszparkja elöregedett, rengeteg a járművekkel a műszaki probléma. A balesetet szenvedett buszt a véleménye szerint megjavítják, és heteken belül újra biztonságosan szállíthatja az utasokat.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint pénteken megsérült busz még a jobbik, 1994-es generációból való, és valószínűleg a Thököly úti kátyúk és göröngyök tették tönkre az alvázát. A szervezet szerint kisebb-nagyobb repedések nagyon sok busz alvázán előfordulnak, és a váztörés sem ritka a BKV-nál.

Az Index kereste a BKV sajtóosztályát, amely egyelőre még nem nyilatkozott az ügyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?