Kornélia
-1 °C
15 °C

BKV-hadjárat a bliccelők ellen

2007.03.06. 15:19
Hadjáratot indít a BKV a bliccelők ellen: a hét második felétől ellepik a metrót és a HÉV-szerelvényeket az ellenőrök. Az Infó rádió úgy tudja, hogy a közlekedési társaság a tavalyi tapasztalatok alapján napi 8 millió forintos többletbevételt vár a szigorúbb fellépéstől.

A hét második felétől rendkívüli ellenőrzés kezdődik a BKV járatain, főleg a metrón és a HÉV-eken, adta hírül az Infó rádió.

Száznapos program, első elem

Regőczi Miklós, a társaság kommunikációs igazgatója megerősítette az értesülést. A BKV száz napos programjának első elemeként több ellenőrt vezényelnek a metró- és a HÉV-állomásokra.


Az igazgató közölte, hogy a tavalyi ellenőrzési akcióhoz hasonlóan most is inkább a bejáratoknál kérik majd előre a jegyeket az ellenőrök, mert az hatékonyabb és konfliktusmentesebb, mint a kijáratoknál.

Különbség

A különbség csak annyi lesz, hogy tavaly az akció leállt és a bliccelők visszatértek, idén viszont folyamatos lesz a fokozott ellenőrzés. Regőczi Miklós elmondta, hogy a cég több mint négyszáz ellenőre először többletmunkában végzi a fokozott ellenőrzést.

Később a napi jegyeladási adatok kiértékelése után döntenek arról, hogy felvesznek-e további embereket. A BKV adatai szerint az utasok 20 százaléka bliccel. A tavalyi akció napi 8 millió forintos jegybevételt hozott, ami bőven megtermelte az ellenőröknek a többletmunkáért kifizetett bért.