Árpád
-2 °C
4 °C

Milliárdos fővárosi ingatlaneladás a Bécsi úton

2008.09.23. 10:04
Egyetértett a Főpolgármesteri Kabinet kedden annak a javaslatnak a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztésével, amely alapján jelzőlámpás csomópont létesülhet a Bécsi út Kubik utca kereszteződésében, a térségben épülő Tesco áruház megközelíthetőségéért.

Gál Csaba, a főváros vagyonkezelő részvénytársaságának (VFK) vezérigazgatója elmondta: a kabinet múlt heti döntésének megfelelően csütörtökön a közgyűlés elé kerülhet az a javaslat is, hogy pályázattal eladják a részben a Tescóval szembeni 17 hektáros ingatlant, a volt téglagyárat, amelyért 4-6 milliárd forint közötti bevételt remélnek.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a Tesco által megvalósítandó jelzőlámpás csomóponthoz a főváros néhány négyzetméternyi területet kártalanítással átadna a téglagyári ingatlanból.

A közgyűlés elé várhatóan decemberben kerülne a volt téglagyári ingatlan eladási pályázatának eredménye, így még idén befolyhatnának a főváros kasszájába az értékesítésből származó milliárdok - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?