Auguszta
-3 °C
2 °C

Az a szép zöld gyep

2004.08.03. 13:43
Iskolakezdéskor nyitják meg a fővárosi Városliget-tó mellett azt a játszóteret, amely legalább másfél hónapja kész van. A kerítéssel elzárt területre biztonsági őr vigyáz, a kivitelező cég a parkosításra hivatkozik.
Kisgyerekek és szüleik vágyakozva sétálnak a Városligeti-tónál egy elzárt játszótér mellett, közel az Állatkerthez. A kerítésen belül biztonságos csúszdák, várak, ugráló játékok. Csupa olyan, amilyenből a fővárosban elég nagy hiány van.

Laikus szemmel a játszótér már vagy másfél hónapja kész van, mégis biztonsági őr vigyáz arra, nehogy valaki bemásszon oda vagy a kerítést megbontva bejusson.

"Amíg a növények meg nem erősödnek, nem engedhetjük be a látogatókat" - mondta az Indexnek Takács Sándor, a Főkert Vállalkozási és Vagyongazdálkodási Igazgatóságának vezetője. Ezt az információt megerősítette Czuk Dorottya, a Fővárosi Önkormányzat sajtófönöke is, aki azt is elmondta, hogy az esős idő miatt a kertészek nem tudták idejében elvetni a fűmagokat.

A hétvégén "biciklisek rodeóztak" a parkban, ezért hétfőtől őr vigyáz a játszótérre, melyet, talán nem a legszerencsésebb időzítéssel, iskolakezdéskor nyitnak meg. Takács szerint a gyepesítés és a növénytelepítés zajlik, és a műszaki átadás sem történt még meg.