Politikai öngyilkosságnak tartaná a főpolgármesterjelölést Juhász

2006.06.08. 10:33
Nagyon sok politikai dilemma vetődik fel azzal kapcsolatban, hogy lehet-e, szabad-e érdemes-e Demszky Gábor alternatíváját felépíteni az MSZP-ben, jelentette ki Juhász Ferenc, a Magyar Szocialista Párt alelnöke csütörtökön az MTV Nap-kelte című műsorában. Szerinte eleve kudarcra ítélnék azt a politikust, akit most indítanának el.

Az alternatíva felépítéséről a mai napig vitatkoznak a pártban, ahelyett, hogy valóban eldöntenék a kérdést, mondta. "Most már azt hiszem, hogy felépíteni egy új főpolgármester jelöltet nagyon nehéz lenne, eleve kudarcra ítélnénk azt a politikustársunkat, akit most küldenénk csatába".

Sokkal inkább keresik azt az együttműködési formát a sikeres Budapestért, "ahol a szocialista párt is meg tud jelenni, ahol közös program mentén tudunk végrehajtani (...) városfejlesztési programot".

Arra a kérdésre, hogy akkor várhatóan Demszky Gábor indul-e közös jelöltként, Juhász Ferenc közölte, erről nincs döntés, ugyanakkor azt gondja, hogy "a házassági szerződésben (...)kemény feltételeket kell szabni".

Mint mondta, egyeztetési kötelezettséget kell elérni a pénzügyekben és személyi kérdésekben. Arra a kérdésre, hogy miért nem tudtak 16 év alatt egy komoly, ütőképes főpolgármester-jelöltet felépíteni, Juhász Ferenc azt mondta, "mert nehéz. Mert van egy olyan főpolgármester, aki a mi koalíciós partnerünk, aki (...) markáns egyéniség és erős támogatást élvez még a mi bázisunkon is".  • Bérelnék
  • Bankszámla