Judit
2 °C
7 °C

Az első kártérítéseket fizetik a négyes metró miatt

2007.05.21. 12:44
Csaknem negyvenen nyújtották be kártérítési igényüket a metróépítés miatt, a BKV ebből tizenkettőnek ismerte el a jogosságát, tudta meg az Infó rádió.

Horváth Éva, a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője az Infó rádiónak elmondta, hogy legtöbben lakásuk falainak hajszálrepedéseire panaszkodtak, de előfordult, hogy egy autóra ráborította a szél a rosszul rögzített paravánt.

Eddig mintegy negyvenen nyújtottak be kártérítési igényt a metróépítés kapcsán felmerült problémák miatt, ebből a BKV tucatnyit ismert el jogosnak.

A legtöbb kárigény 50-100 ezer forintra vonatkozott, a legmagasabb összeget egy autós kérte, akinek járművére ráborult egy rosszul rögzített paraván.

Hajlszálrepedések a falakon

A legjellemzőbb a lakásokon belüli hajszálrepedések miatt benyújtott kárigény, ám ez sem túl gyakori a metróépítés több éves folyamatához képest, mondta el az InfoRádiónak a DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője.

Horváth Éva szerint folyamatosan mérik az esetleges mozgásokat, a műszerek óránként küldik a jelentéseket, tehát érzékelik, hogy van-e elmozdulás valamelyik háznál. Szükség esetén leállítják az építkezést, tette hozzá a szóvivő.

A DBR Metró Projektigazgatóság szóvivője emlékeztetett, hogy a budai oldalon már zajlanak az építkezések, mi több, egy 76 méteres alagút már meg is épült. Az esetleges kártérítéseket biztosításból fizetik, tette hozzá Horváth.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?