Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Egy hét káosz a Nagykörúton

2004.10.22. 06:52
November első hetében teljes káosz lesz a budapesti Nagykörúton, mert Lágymányos és az Oktogon között nem jár a 4-es és 6-os villamos - írja a Magyar Hírlap. A pótlóbuszok az autókkal együtt araszolnak majd a dugóban. A jövőben több helyen lesz pályafelújítás. A közlekedési egyesület szerint a BKV elhanyagolja a karbantartást.
Síncsere miatt november 2-ától 7-éig nem jár a 4-es és 6-os villamos Lágymányos és az Oktogon között. A 38 csuklós pótlóbusz az autóktól elzártan, a vágányokon haladhatnak majd a Bérkocsis utcáig, onnantól viszont az autók között kell araszolniuk a dugóban az Oktogonig.

A Nagykörút forgalma miatt kiszámíthatatlan, hogy a közéjük kényszerülő pótlóbuszok milyen sűrűséggel tudnak közlekedni a vonalon, s nem torlódnak-e össze a Rákóczi tér és a Blaha Lujza tér között a Bérkocsis utcánál, ahol elhagyják a vágányokat.

A BKV az őszi iskolai szünetre időzítette a pálya felújítását, mert ilyenkor akár húsz százalékkal is csökken az utasok száma, s a járatritkítás miatt felszabadul annyi busz, amennyivel pótolhatják a villamosokat - mondta a Magyar Hírlapnak Bősze Sándor, a BKV főosztályvezetője.

Elhanyagolt sínpályák

A BKV sajtóosztályától kapott tájékoztatás szerint tervezett munkáról van szó. A pályának ezt a szakaszát újították fel legrégebben, épp tíz éve, s ezalatt elhasználódtak a sínek.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint a BKV elhanyagolta a karbantartást, ezért került ilyen állapotba a pálya. Dorner Lajos szóvivő úgy látja, mivel ez általános jelenség, lehetséges, hogy a közeljövőben másutt is cserélni kell majd a síneket, így sokfelé szünetelni fog a villamosközlekedés.