Viola
-6 °C
0 °C

Szombaton nyit az ingyenes műjégpálya a Lánchídnál

2006.12.22. 17:59
December 23-án, a téli szünet kezdetével egy időben nyit a korábban a Parlament előtt megnyitott ingyenes korcsolyapálya.

A Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban január 2-ig működő jégpálya december 24-e és december 31-e kivételével minden nap reggel 9-től este 21 óráig várja a fiatalokat, a szórakozni vágyókat.

A 25-ször 45 méteres pálya - amely egyszerre közel 300 ember befogadására képes - reggel 9-től este 9-ig tart nyitva; a karbantartás idejére 12-től 13 óráig, illetve 17-től 18 óráig szünetet tartanak. December 24-én csak 15 óráig, december 31-én pedig 18 óráig tart nyitva a jégpálya - ezen a két napon csak délben lesz karbantartási szünet.

A látogatók kényelmét büfésátor szolgálja teával, forralt borral, kürtős kaláccsal, szendvicsekkel és sült gesztenyével; lesz öltözősátor és ingyenes toalett, valamint zene és hangosbemondó is. A biztonságról négy korcsolyás rendező gondoskodik, és orvosi ügyelet is lesz a helyszínen.


2005-ben is sokan korcsolyáztak az Országház előtt

Az ideiglenes korcsolyapályát "Az ingyenes műjégpálya létesítése a Lánchídnál" című, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás győztese, az EVENT-TECH Kft. építette. A cég nettó 54,8 millió forintért vállalta a rendezvény lebonyolítását, amely tartalmazza a létesítés, a működtetés és a bontás, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatások költségeit.

A pályát a korábbi években a Kossuth téren állították fel, a parlament előtt tér azonban jelenleg is műveleti terület, ezért új helyszínt keresett a kancellária: november végén jelentették be, hogy az akadémia előtt lehet majd ingyen korcsolyázni az idén.

Az MDF korrupciót sejt az MTA előtti ideiglenes műjégpálya ügyében és vizsgálatot kezdeményez, hogy kiderüljön kit gazdagít a piaci ár többszöröséért épült pályáért, az adófizetők pénzéből kifizetett több tízmillió forint, jelentette be a legkisebb ellenzéki párt csütörtökön.