Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Tűz miatt állt le a vasúti forgalom a Nyugati pályaudvaron

2008.01.14. 21:14
Lekapcsolták a felsővezeték-rendszert a budapesti Nyugati pályaudvaron, mert egy kábelalagútban tűz ütött ki. A tűzoltóság a tűz okát még vizsgálja, a forgalom már helyreállt.

Kábelalagúttűz miatt a tűzoltóság kérésére lekapcsolták a felsővezeték-rendszert a fővárosban a Nyugati pályaudvaron hétfőn késő este, ezért az állomásra nem érkeznek és onnan nem indulnak a vonatok, közölte az MTI-vel nem sokkal este 9 óra előtt a Mávinform ügyeletese, Both Ferenc. Both elmondta, hogy 18 óra 28 perckor a Nyugati pályaudvar külső vágányainak peronvilágítása kialudt. A szakemberek 19 óra 15 perckor megállapították, hogy a Podmaniczky utca felőli kábelalagútban a 10, valamint a 4 kilowattos betáplálásnál kábelzárlat okozza a hibát. A kábelek füstöltek és izzottak.

Klikk!

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője, Molnár Péter elmondta: a kábelalagút-rendszerben, egy ötször öt méteres helyiségben zárlatos lett egy kábel, amelyről az ott összehordott ruhaneműre fémolvadék csöpögött, mire a ruha füstölni kezdett. Fél kilenckor a tűzoltóság kérésére a felső vezetékből is ki kellett kapcsolni az áramot, így a Nyugati pályaudvaron rövid ideig állt a forgalom. A személypénztárak jegykiadása is szünetelt az áramkimaradás miatt. Az utasok a vonatokon vásárolhattak - pótdíjfizetés nélkül - jegyet a jegyvizsgálóknál. Miután a tűzoltóság kérésére lekapcsolták az áramot, 20:40-kor már az utastájékoztatás sem működött.

Klikk!

Both az Indexnek elmondta, hogy 21:10-kor már helyreállt a vonatközlekedés, a peronok világítását aggregátorokról oldották meg. A kábelalagúttűz okozta károkat és hibákat folyamatosan állítják helyre, a Máv Zrt. vezérigazgatója, Heinczinger István is a helyszínen van és irányítja a munkálatokat. A tervek szerint a világítást a pályaudvaron éjfélre állítják helyre, a vonatok pedig legkésőbb a hajnali üzemkezdetre már a menetrend szerint közlekednek.  • Vennék
  • Bankszámla