Mária
18 °C
28 °C

Van-e az MSZP-nek erzsébetvárosi céltartaléka?

2006.09.11. 16:26
Hunvald György erzsébetvárosi polgármester ellenzéki kihívója rendőrségi bejelentést tesz, mert a birtokába került egy dokumentum, amely szerint a szocialisták céltartalékából ígért egy képviselőjelölt egymillió forintot egy társasházi liftfelújításra. A szocialista vezető tagadja, hogy létezne ilyen céltartalék, és arra hivatkozik, a társasház közgyűlési meghívóját nem pártja, hanem a közös képviselő írta.

Közpénz választási célú felhasználásának gyanúja merült fel a főváros VII. kerületében a szocialista képviselő-jelölttel szemben, ezért rendőrséghez fordul a Kereszténydemokrata Néppárt, mondta Kecskés Gusztáv, a Fidesz-KDNP VII. kerületi közös képviselője, a KDNP szóvivőjével, Halász Zsuzsával tartott sajtótájékoztatón.

Egymillió liftfelújításra

Kecskés elmondta, a birtokukba került levélmásolatok szerint az MSZP VII. kerületi képviselő-jelöltje, Solymári Gabriella pénzt ígért a közelmúltban a kerület több lakóközösségének az MSZP "céltartalékára" hivatkozva, igaz a politikus csupán egy társasház közgyűlésének meghívóját osztotta ki a sajtó munkatársainak, amelyben egy konkrét háznak ajánlott volna egymillió forintot liftfelújításra.

Kecskés Gusztáv szeretné, ha az MSZP visszaléptetné az ügyben érintett jelöltjét. Mint mondta, tudni szeretnék, hogy az érintett MSZP-jelölt milyen minőségben járt el, amikor ezeket a pénzösszegeket beígérte az MSZP "céltartalékából"; ígért, kapott, elfogadott-e bármilyen előnyt, akár politikai előnyt; milyen külön céltartalékkal rendelkezik az MSZP Erzsébetvárosban; használtak-e fel közpénzt kampánycélokra.

A polgármester cáfol

Hunvald György Erzsébetváros szocialista polgármestere provokációnak tartja Kecskés bejelentését. A polgármesterségért újrainduló Hunvald szerint ezzel az akcióval Kecskés Gusztáv egy esti rádiós vitájukat próbálta előkészíteni, állítása szerint pártjának nincs a kerületben tartalékalapja, az önkormányzatnál azonban bármelyik társasház pályázhat, az utóbbi években nem volt olyan eset, hogy a pályázó házak ne kaptak volna támogatást.

Nem mindig annyi a megítélt összeg, mint amennyit kérnek, de egyetlen társasház pályázatát sem utasították még sohasem vissza, tette hozzá a polgármester, leszögezve, a társasházi meghívót nem ő, hanem a közös képviselő írta. Szerettük volna megkérdezni a közös képviselőt - aki egyebek mellett Solymári Gabriellával folytatott telefonhívásokra hivatkozik a meghívóban - de egyelőre nem sikerült elérnünk.