Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Van-e az MSZP-nek erzsébetvárosi céltartaléka?

2006.09.11. 16:26
Hunvald György erzsébetvárosi polgármester ellenzéki kihívója rendőrségi bejelentést tesz, mert a birtokába került egy dokumentum, amely szerint a szocialisták céltartalékából ígért egy képviselőjelölt egymillió forintot egy társasházi liftfelújításra. A szocialista vezető tagadja, hogy létezne ilyen céltartalék, és arra hivatkozik, a társasház közgyűlési meghívóját nem pártja, hanem a közös képviselő írta.

Közpénz választási célú felhasználásának gyanúja merült fel a főváros VII. kerületében a szocialista képviselő-jelölttel szemben, ezért rendőrséghez fordul a Kereszténydemokrata Néppárt, mondta Kecskés Gusztáv, a Fidesz-KDNP VII. kerületi közös képviselője, a KDNP szóvivőjével, Halász Zsuzsával tartott sajtótájékoztatón.

Egymillió liftfelújításra

Kecskés elmondta, a birtokukba került levélmásolatok szerint az MSZP VII. kerületi képviselő-jelöltje, Solymári Gabriella pénzt ígért a közelmúltban a kerület több lakóközösségének az MSZP "céltartalékára" hivatkozva, igaz a politikus csupán egy társasház közgyűlésének meghívóját osztotta ki a sajtó munkatársainak, amelyben egy konkrét háznak ajánlott volna egymillió forintot liftfelújításra.

Kecskés Gusztáv szeretné, ha az MSZP visszaléptetné az ügyben érintett jelöltjét. Mint mondta, tudni szeretnék, hogy az érintett MSZP-jelölt milyen minőségben járt el, amikor ezeket a pénzösszegeket beígérte az MSZP "céltartalékából"; ígért, kapott, elfogadott-e bármilyen előnyt, akár politikai előnyt; milyen külön céltartalékkal rendelkezik az MSZP Erzsébetvárosban; használtak-e fel közpénzt kampánycélokra.

A polgármester cáfol

Hunvald György Erzsébetváros szocialista polgármestere provokációnak tartja Kecskés bejelentését. A polgármesterségért újrainduló Hunvald szerint ezzel az akcióval Kecskés Gusztáv egy esti rádiós vitájukat próbálta előkészíteni, állítása szerint pártjának nincs a kerületben tartalékalapja, az önkormányzatnál azonban bármelyik társasház pályázhat, az utóbbi években nem volt olyan eset, hogy a pályázó házak ne kaptak volna támogatást.

Nem mindig annyi a megítélt összeg, mint amennyit kérnek, de egyetlen társasház pályázatát sem utasították még sohasem vissza, tette hozzá a polgármester, leszögezve, a társasházi meghívót nem ő, hanem a közös képviselő írta. Szerettük volna megkérdezni a közös képviselőt - aki egyebek mellett Solymári Gabriellával folytatott telefonhívásokra hivatkozik a meghívóban - de egyelőre nem sikerült elérnünk.