Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A Főkefe és a Főkert feljelenti a zavargókat

2008.09.22. 14:32
Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes felkérte a Főkert Zrt. és Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetését, hogy tegyen feljelentést a szombati rongálások tettesei ellen. A becslések szerint a rendbontók 4-5 millió forintos kárt okoztak a fővárosnak.

Hagyó Miklós a hétvégén történt újabb rendzavarások után leszögezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy különböző szélsőjobboldali tüntetések miatt adóforintokból kelljen minden egyes alkalommal a főváros közterületeit helyreállítani milliós nagyságrendben, áll a főpolgármester-helyettes közleményében.

A politikus ezért felkérte az érintett két közszolgáltató cég, a Főkert Zrt. és Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetését, hogy tegyen büntető feljelentést a szombati rongálások tettesei ellen.

A tüntetők több millió forint értékben rongálták meg az utcabútorokat, a közlekedési táblákat, a burkolatokat és kétmillió forintból kell helyreállítani a köztisztaságot is.

Hagyó Miklós határozottan támogatja a képviselőtársa, Bárándy Gergely által jegyzett jogszabály-módosítási tervezetet, amely szerint ilyen esetekben a rendezvény főszervezője teljes vagyoni kártérítéssel feleljen az általa jegyzett megmozdulás során keletkezett károkért.

Három demonstrációt tartottak a fővárosban szombat délután. Roma szervezetek kezdték időben először, majd csatlakoztak a Magyar Charta rendezvényéhez a Kossuth téren. A Hősök teréről indult szélsőjobbos tüntetés megint összecsapásokkal zárult. A Szabadság téren Molotov-koktélokkal támadták a rendőröket, majd elkezdődött a szokásos kergetőzés, végül az Izabella utcában könnygáz bevetésével oszlatták fel a csuklyások tömegét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!