Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Főkefe és a Főkert feljelenti a zavargókat

2008.09.22. 14:32
Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes felkérte a Főkert Zrt. és Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetését, hogy tegyen feljelentést a szombati rongálások tettesei ellen. A becslések szerint a rendbontók 4-5 millió forintos kárt okoztak a fővárosnak.

Hagyó Miklós a hétvégén történt újabb rendzavarások után leszögezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy különböző szélsőjobboldali tüntetések miatt adóforintokból kelljen minden egyes alkalommal a főváros közterületeit helyreállítani milliós nagyságrendben, áll a főpolgármester-helyettes közleményében.

A politikus ezért felkérte az érintett két közszolgáltató cég, a Főkert Zrt. és Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetését, hogy tegyen büntető feljelentést a szombati rongálások tettesei ellen.

A tüntetők több millió forint értékben rongálták meg az utcabútorokat, a közlekedési táblákat, a burkolatokat és kétmillió forintból kell helyreállítani a köztisztaságot is.

Hagyó Miklós határozottan támogatja a képviselőtársa, Bárándy Gergely által jegyzett jogszabály-módosítási tervezetet, amely szerint ilyen esetekben a rendezvény főszervezője teljes vagyoni kártérítéssel feleljen az általa jegyzett megmozdulás során keletkezett károkért.

Három demonstrációt tartottak a fővárosban szombat délután. Roma szervezetek kezdték időben először, majd csatlakoztak a Magyar Charta rendezvényéhez a Kossuth téren. A Hősök teréről indult szélsőjobbos tüntetés megint összecsapásokkal zárult. A Szabadság téren Molotov-koktélokkal támadták a rendőröket, majd elkezdődött a szokásos kergetőzés, végül az Izabella utcában könnygáz bevetésével oszlatták fel a csuklyások tömegét.