Sára, Márió
2 °C
6 °C

A budapesti Grál keresésére indulnának

2005.07.29. 13:49
A fővárosi szocialisták szerint egyszerre van szükség erős fővárosra és erős kerületekre, ezért a szeptemberben létrehoznadó Budapesti Polgármesterek Kerekasztala közösen tervezné meg a főváros jövőjét. Horváth Csaba a város fölé emelkedett.

Klikk a képre!

"Budapest ereje meghuszonháromszorozható, a főváros képességei összefogással növelhetők" - osztotta meg újságírókkal ars poeticáját az MSZP-s Horváth Csaba, a Budapest Program 2006-2014 felelőse. A sajtótájékoztatót a Westend tetejéről felszálló kilátóballon kosarában tartotta a következő főpolgármester-választásra készülődő szocialista politikus.

Erős és egységes Budapestért

A politikus szerint jó lenne, ha Budapest minden kerületének polgármestere felülemelkedve a megosztottságon leülne egy asztalhoz, hogy közösen tervezzék meg a főváros jövőjét, és az erős kerületek megteremtése mellett "egy erős és egységes Budapestért együtt munkálkodnának".


Klikk a képre!

A fővárosi szocialisták szerint egyszerre van szükség erős fővárosra és erős kerületekre, ezért megpróbálják a kerületek első embereit Budapest jövője érdekében egy asztalhoz ültetni, a Budapesti Polgármesterek Kerekasztalának megalakításával. Az együttműködés résztvevői szándékuk szerint a budapesti polgármesterek lesznek, de az egyes szakkérdésekben szakértői szinten is történhetnek majd egyeztetések. A kerekasztal kezdeményezője hamarosan levélben fordul minden kerületi polgármesterhez, hogy kerülete képviseletében vállaljon szerepet, vegyen részt a Budapesti Polgármesterek Kerekasztalának munkájában. A szocialisták tervei szerint szeptemberben alapítanák meg a kerekasztalt.

Egy újabb szövetség

A ma is létező kerületi együttműködések (például a frappáns nevű Gyűrű Szövetség) elsősorban egy adott probléma megoldásában érdekelt felek összefogását jelenti, általában speciális érdekek alapján, indokolta az újabb szövetség szükségességét Horváth Csaba.