Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

55 percig tartott a 25 perces Ferihegy-Budapest vonatút

2007.07.17. 12:55
A Budapest-Cegléd szakaszon felsővezetéki zárlat miatt dízelmozdonyokkal húzták a vonatokat Vecsés és Budapest Nyugati Pályaudvar között. Aki vasúttal akart a reptérre menni, fél órát is késhetett.

Hétfőn adták át a ferihegyi vasútállomást és a gyalogos-felüljárót. Még az ünnepségen elromlott az egyik lift, kedden pedig a 25 perces menetidő duplázódott meg.

Duplázták a menetidőt

A meneterend szerint 22 perces vonatút a Nyugati Pályaudvar és Ferihegy között kedd reggel 50-55 percig tartott egy felsővezetéki zárlat miatt. A szerelvények még fél kilenckor is lépésben haladtak.

A MÁV tájékoztatása szerint Vecséstől dízelvonatok húzták be a vonatokat az áramtalanított szakaszon. Hét óra húsz perckor már helyreállították a felsővezeték áramellátását, viszont a késések megszűnésére kilencig várni kellett.

A meleg nem gond

A sínek hőmérsékletével egyébként nincs probléma, a veresegyházi szakasz kivételével sehol sem kellett sebességkorlátozást elrendelni – mondta el Sigulinszki Tibor, a MÁV helyettes szóvívője.

A karbantartási, felújítási munkálatok miatt egyébként gyakoriak a fennakadások a MÁV vonalain, főleg a Budapest-Cegléd vonal számít problémásnak, volt már felsővezetékszakadás, de az is előfordult, hogy a pályamunkák miatt nem lehetett közlekedni a szakaszon.