Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Kényszerleszállás Ferihegyen

2008.07.30. 08:34
Kényszerleszállást hajtott végre 380 utassal a fedélzetén az Emirates egyesült arab emírségekbeli légitársaság Boeing 777-200-as utasszállító gépe éjjel a Ferihegyi repülőtéren.

A gép Londonból Dubajba tartott, amikor a Boeing 777-300 műszerei a pilótafülkében füstöt észleltek, közölte Hardy Mihály, a Ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság vállalati és közkapcsolati igazgatója. A pilótafülkében valamilyen elektromos zárlat okozhatta a hibát.

Fotó: Budapest Airport – Kordos Szabolcs

Mint elmondta, a repülőgép vészhelyzetet jelentett, és a legközelebbi repülőtéren leszállt. A füstjelzés már leszállás közben megszűnt.

A Fővárosi Tűzoltóság korábbi tájékoztatása szerint tizenegy tűzoltóautóval vonultak ki a géphez, de hét perccel a kiérkezés után közölték velük, hogy már nincs rájuk szükség.

Hardy Mihály hozzátette: ilyenkor kötelező riasztani a tűzoltókat, ez egy rutineljárás. A géphez nem nyúlhatnak a reptér szerelői, mert nincs az adott típusra szakszolgálati engedélyük., a gépet jelenleg vizsgálják.

Az igazgató közölte, Dubajból érkezik mentesítő járat, amely továbbviszi az utasokat. Az utasok elhelyezéséről ilyenkor a légitársaságnak kell gondoskodnia - mondta -, de az Emirates-nek nincs Magyarországon képviselete, ezért a Malévot kérte fel erre. A gyermekkel utazókat és a megfelelő vízummal rendelkezőket tudták elszállásolni, számukra hatvan szobát foglaltak. Akiket nem sikerült elhelyezni, a tranzitban töltötték az éjszakát.