Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Elzavarták a Kökit bontó munkásokat a boltosok

2008.04.11. 07:41
Megkezdték, de hamar be is fejezték csütörtök éjszaka a metró végállomásának bontását Kőbánya-Kispesten. A munkások megpróbálták lezárni a folyosó egy részét, de megjelentek az ott található üzletek tulajdonosai, és dulakodni kezdtek velük, rendőrt is hívtak.

A megkezdett bontási munkákat csütörtök éjszaka végül nem folytatták, miután az építőipari munkások elvonultak, a boltosok hazamentek. A dulakodás ellenére a rendőröknek nem kellett közbelépniük - számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Sajtóhírek szerint a lerobbant végállomást egy magánbefektető több lépésben teljesen lebontaná, de bizonytalan, hogy mikorra. Helyére gyalogos felüljárót és üzletközpontot építenének. Az itt található üzletek nagy része még működik, köztük egy hentesüzlet és egy patika.

A befektető hónapok óta vitatkozik az üzletek bérlőivel a bontásról, többen nem hajlandóak kiköltözni, amíg nem rendeződik a helyzetük. A Független Hírügynökségnek az egyik üzlettulajdonos azt mondta: szerinte bírósági végzés tiltja az épület bontását, de a határozatot még nem postázták.