Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tízezer narancssárga kukát vett a Főkefe

2008.02.08. 15:47
Tízezer új köztéri kukát vásárolt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. - mondta Horváth László, a cég helyettes szóvivője az Infórádiónak. Jelenleg összesen 11 ezer szemétgyűjtő tartály áll Budapest utcáin.

A cég 2007-ben írt ki nemzetközi pályázatot utcai hulladékgyűjtő tartályok beszerzésére. A tendert egy osztrák cég nyerte, amely tavasszal kezdi el leszállítani a megrendelt tízezer darab narancssárga köztéri kukát.

Szerződés szerint a kontingenst három év alatt szállítják le, összesen 80 millió forintért. Horváth László, a cég helyettes szóvivője szerint a beszerzett edények a jelenlegi utcai állomány megrongált vagy elhasználódott darabjait pótolják majd.

A készlet minden bizonnyal hosszú ideig elég lesz, mert jelenleg összesen 11 ezer olyan köztéri kuka található Budapest utcáin, amit az FKF Zrt. helyezett el. A többi pár ezer darabot a parkokban a Főkert Zrt, a kerületi utcákban pedig a kerületi önkormányzat rakta ki.

Horváth László elmondta, hogy az új kukákból jut majd a forgalomfejlesztések (például a Budapest Szíve program) során kialakított új közterületekre is.