Ervin
14 °C
22 °C

Lezárják a Lánchidat és az Alagutat is a hétvégén

2006.04.28. 15:59
Több helyen forgalomkorlátozások lépnek életbe szombaton a fővárosban rendezvények miatt; a Lánchidat és a Várhegy-alagutat vasárnap lezárják a járművek elől. Az Index információi szerint a Miniszterelnöki Hivatal programjai miatt rendelték el a Lánchídon és a Clark Ádám téren a forgalomkorlátozásokat.

A Várhegy-alagúton nem lehet járművel áthaladni vasárnap 0 órától hétfő hajnali 4 óráig. A Clark Ádám tér és a Lánchíd vasárnap hajnali 4 órától hétfőn 16 óráig lesz lezárva, tette közzé internetes honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Minderre a május elsejei programok miatt van szükség. A lezárásokat az Index információi szerint ezúttal nem a budapesti Városháza, hanem a Miniszterelnöki Hivatal kezdeményezte. Azt azonban a kancellárián nem tudták megmondani, hogy az említett helyszíneken milyen programok lesznek.

Városházi vita a hídlezárásról
Korábban az Indexen beszámoltunk róla: éles vita zajlik a budapesti Városházán arról, hogy le szabad-e nyáron zárni a Lánchidat hétvégenként. Két szocialista főpolgármester-helyettes véleménye ütközik az ügyben. Vajda Pál szerint, aki a tömegközlekedésért felelős, a hidat nem szabad lezárni, amikor majd megkezdődik a piros metró felújítása, Schiffer János kulturális helyettes viszont a megszokott nyári lánchídi programok mellett érvel.

Nem közlekedhetnek az autók hétfőn 0 órától 16 óráig a VI. kerületben, az Andrássy úton a Kodály körönd és a Dózsa György út között, 8 órától 16 óráig pedig annak szervizútján sem az adott útszakaszon.

Lezárások a Várban, Zuglóban és a Belvárosban

Lezárják hétfőn 0 órakor 18 óráig terjedően az I. kerületben a Dísz teret, a Szentháromság teret, a Tárnok utcát és a Szentháromság utcát, az autók 8-18 óra között nem járhatnak a Hunyadi úton és a Palota úton, a sorompó és a budai Vár között.

Tilos megállni szombattól hétfőn éjfélig a XIV. kerületi Felvonulási téren a Benczúr utca és a Damjanich utca között, vasárnap 8 órától hétfőn 18 óráig a Dísz tér és a Szentháromság tér teljes területén, a Tárnok és a Szentháromság utca két oldalán.

Nem lehet parkolni hétfőn 6 órától 20 óráig az Alkotmány utcában a Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth tér között, a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca között, a Bajcsy-Zsilinszky úton a Podmaniczky utca és az Alkotmány utca között - áll a közleményben.