Gusztáv
-4 °C
1 °C

Új laptopokat kapnak a budapesti városatyák

2006.10.20. 12:24
Félmillió forintos laptopot kap minden közgyűlési képviselő, ha a jövő heti közgyűlés rábólint a javaslatra, tudta meg az Info rádió.

Hetven új laptop vásárlásáról dönt jövő heti ülésén a fővárosi önkormányzat, adta hírül az Info rádió. A tartalék akkumulátorokkal és szükséges szoftverekkel egyenként 500 ezer forintos bruttó költségű hordozható számítógépeket a fővárosi képviselők kapják.

A teljes beszerzési költség 34 millió forint. Az előterjesztés szerint a laptopokat a képviselői munka támogatásaként könyveli el a főváros.

Egy hónap alatt két laptopot is kaphattak egyes képviselők

Az Info rádió egy hónapja adott hírt arról, hogy a ciklus végén leköszönő képviselők 20 ezer forintért megvásárolhatták addig használt laptopjukat. A képviselők többsége élt a rendkívül kedvező lehetőséggel. Sok akkori képviselő a most megalakult testületben is helyet kapott.

Nekik tehát egy hónap alatt lett egy olcsó, saját tulajdonú hordozható számítógépük, és kapnak mellé egy félmillió forintos új szolgálati laptopot is. Az Info rádió által megkérdezett szakemberek elmondták, hogy egy számítógép hivatalosan ugyan 3 év alatt amortizálódik, de ez nem jelenti azt, hogy utána még nem lehet évekig használni.

Az Info rádió körkérdéséből kiderült az is, hogy egy korszerű laptop szoftverrel együtt 250 ezer forintba kerül egyedi vásárlás esetén. Ha pedig valaki nagyobb mennyiséget vásárol, akkor általában kedvezményt kap.