Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Tiltólistán négy budapesti szórakozóhely

2004.06.23. 09:58
A Városközpont, a La Dolce Vita, a Nirvana Night Club és a Ti' Amo Bar szerepel az amerikai követség által közzétett legfrissebb tiltólistán.
A Magyarországra látogató amerikaiaknak praktikus tanácsokat adó, pár oldalas közlemény szerint a külföldieket kihasználó szórakozóhelyek a Belvárosban találhatók, többségében a Váci utca környékén. Ugyanakkor a tények szerint csak egy van a Váci utcában, egy az Október 6-a utcában, míg a többi a Nagykörúton.

A Napi Gazdaságnak név nélkül nyilatkozó üzletvezetők szerint a külföldiek egy elenyésző része azt hiszi, ha valakit meghív egy italra, azt nem kell kifizetni. Szerintük ezt sehol a világon nem engedheti meg magának egy vendég, de a legnagyobb probléma, hogy az ideérkező külföldiek még mindig az olcsó Magyarországot látják, s meglepődnek az árakon. Ugyanakkor az így viselkedő vendégek száma elenyésző. Az üzletvezetők a közleményt a nagykövetség belső ügyének tartják, nem foglalkoznak vele.

Az amerikai nagykövetség közleményében egy másik, külföldiekre specializált pénzkicsaló módszerre is felhívja a figyelmet. Először egy magát illegális pénzváltónak kiadó ember megközelíti a külföldit, akit az elutasítást követően álrendőrök szólítanak fel, hogy mutassa meg a pénzét. Az álrendőrök a megvizsgált pénznek csak egy részét teszik vissza a tárcába.