Ágnes
-5 °C
2 °C

Két télnek kell eltelnie az M0-s megépüléséig

2004.09.21. 18:00
"Egy-két héten belül" közzéteszi az M0-ás északi szakaszára kiírt közbeszerzési eljárást a Nemzeti Autópálya Rt. A beérkezett műveket még ebben az évben kiértékelik. Az öt kilométernyi útszakasz felépítése, az északi Duna-híddal és a többi létesítménnyel együtt, még legalább két télbe fog kerülni.
Megkapta az eddig hiányzó építési engedélyt az M0-ás északi szakasza, így a Nemzeti Autópálya Rt. megkezdheti a közbeszerzési eljárást, adta hírül az InfoRádió. "Egy-két héten belül megjelenik az eljárás hirdetménye a Közbeszerzési Értesítőben" - mondta a Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője, Béni Gyöngyi.

A beérkezett pályázatok előminősítése és a tárgyalás Béni szerint még az idén lezárul, de az M0-ás kettes számú főút és a tizenegyes főút közötti szakaszának megépítéséhez "két tél szükséges". A szóvivő elmondta, a tizenegyes úton három kilométeres, a Duna-hídon és azon kívül két kilométeres szakasz épül majd.

Korábban a Levegő munkacsoport kilátásba helyezte, hogy ha ez a beruházás építési engedélyt kap, bírósághoz fordul, és lakossági kártérítési perek sorát indítja el. Béni Gyöngyi szerint az autópálya-kezelő egyelőre nem értesült ilyesmiről, és a meglebegtetett perek "nem gátolják a közbeszerzés kiírását".

Másodfokon adták meg az építési engedélyt

Az Inforádió értesülése szerint a Közlekedési Főfelügyelet múlt csütörtökön kiadta az építési engedélyt az M0-s autóút északi szakaszára és a tervezett hídra. Érsek László, a főfelügyelet főosztályvezetője elmondta, ezzel felülbírálták az elsőfokú határozatot, amely Szentendre és Szigetmonostor hozzájárulása híján elutasította az engedélykérelmet. Másodfokon az illetékes közigazgatási hivatal nem találta elegendőnek a két település indokait, és hozzájárult az engedély kiadásához, amelyet már csak a közigazgatási bíróságon támadhatnak meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!