Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két télnek kell eltelnie az M0-s megépüléséig

2004.09.21. 18:00
"Egy-két héten belül" közzéteszi az M0-ás északi szakaszára kiírt közbeszerzési eljárást a Nemzeti Autópálya Rt. A beérkezett műveket még ebben az évben kiértékelik. Az öt kilométernyi útszakasz felépítése, az északi Duna-híddal és a többi létesítménnyel együtt, még legalább két télbe fog kerülni.
Megkapta az eddig hiányzó építési engedélyt az M0-ás északi szakasza, így a Nemzeti Autópálya Rt. megkezdheti a közbeszerzési eljárást, adta hírül az InfoRádió. "Egy-két héten belül megjelenik az eljárás hirdetménye a Közbeszerzési Értesítőben" - mondta a Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője, Béni Gyöngyi.

A beérkezett pályázatok előminősítése és a tárgyalás Béni szerint még az idén lezárul, de az M0-ás kettes számú főút és a tizenegyes főút közötti szakaszának megépítéséhez "két tél szükséges". A szóvivő elmondta, a tizenegyes úton három kilométeres, a Duna-hídon és azon kívül két kilométeres szakasz épül majd.

Korábban a Levegő munkacsoport kilátásba helyezte, hogy ha ez a beruházás építési engedélyt kap, bírósághoz fordul, és lakossági kártérítési perek sorát indítja el. Béni Gyöngyi szerint az autópálya-kezelő egyelőre nem értesült ilyesmiről, és a meglebegtetett perek "nem gátolják a közbeszerzés kiírását".

Másodfokon adták meg az építési engedélyt

Az Inforádió értesülése szerint a Közlekedési Főfelügyelet múlt csütörtökön kiadta az építési engedélyt az M0-s autóút északi szakaszára és a tervezett hídra. Érsek László, a főfelügyelet főosztályvezetője elmondta, ezzel felülbírálták az elsőfokú határozatot, amely Szentendre és Szigetmonostor hozzájárulása híján elutasította az engedélykérelmet. Másodfokon az illetékes közigazgatási hivatal nem találta elegendőnek a két település indokait, és hozzájárult az engedély kiadásához, amelyet már csak a közigazgatási bíróságon támadhatnak meg.