Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bazársori pincébe zuhant a markológép

2005.08.24. 14:45
Gödörbe borult a Károly körúti bazársor bontása közben egy markológép. Személyi sérülés nem történt az azonban még órákig tart, míg a járművet kiszabadítják.

Július közepe óta zajlik a Károly körúti bazársor bontása. Az épületek többsége már eltűnt, de a bontás még nem fejeződött be teljesen. Szerdán délelőtt, egy a bontási tervben egyébként szereplő pincébe esett a bontáson munkálkodó markológép. Személyi sérülés nem történt, a jármű kiszabadítása azonban még órákig eltarthat.

A városháza sajtóosztályán megtudtuk, hogy a bontási munkálatokat a Főkert Rt. végzi, a kertészeti cég egyik alvállalkozójának a bérelt markolója zuhant a gödörbe, de már gőzerővel dolgoznak a kiszabadításán. Az Index munkatársa a helyszínen azt tapasztalta, hogy a feje tetejére állt markolót egy másik markolóval igyekeztek kiszabadítani.

Az egykori bazársor helyén egyébként két évre park létesül, a későbbiekben pedig az elképzelések alapján ötcsillagos szálloda és mélygarázs épülne, e mellett tíz-tízezer négyzetméter körüli üzlethelyiség és bérelhető iroda lenne a területen. Annak érdekében, hogy ne csupán pláza jellegű létesítmények épüljenek, ezért önfenntartó kulturális, szórakoztató jellegű részeket, zenei klubot, kiállítótermet, ipari és képzőművészeti galériát is terveznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?