Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Mercedes buszt tesztel a BKV

2008.07.31. 17:07
Július 31-től augusztus 6-ig hétnapos tesztelésre érkezik a BKV-hoz egy új, Mercedes-Benz Conecto típusú szóló autóbusz, áll a BKV közleményében. A jármű a 8-as autóbusz menetrendszerinti útvonalán (a Március 15. tér és a Gazdagréti lakótelep között) közlekedik.

A közlemény szerint hét napon keresztül ismerkedhetnek a budapestiek a tesztelésre felajánlott új, alacsonypadlós, mozgáskorlátozottak számára is biztonságosan használható környezetkímélő autóbusszal.

A próbaüzemi kezdeményezés jól illeszkedik a BKV Zrt. azon elképzelésébe, hogy Budapest utcáin új típusú, korszerű járművek jelenjenek meg az utasforgalomban.

A 11,95 méter hosszú, automata sebességváltóval felszerelt Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusz korszerű dízelmotorjával a hazai szabványokon túl megfelel az EURO IV-es műszaki, üzemanyag-tisztasági és zajkibocsátási normáknak is, így valódi alternatívát kínál az energiafelhasználás és a környezetvédelem terén.

A BKV Zrt. arra vonatkozó tapasztalatokat is gyűjt, miként szolgálja az utasok igényeit az új jármű. Ezért kérik azokat az utasaikat, akik találkoztak, utaztak ezzel a járművel, mondják el véleményüket a 258-4636-os telefonszámon, vagy küldjék el észrevételeiket az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.