Hétvégén leáll a 2-es metró

2006.06.09. 11:10
Péntek este fél 8-kor megkezdődnek a 2-es metró felújítási munkái. Budapesten több helyen forgalomkorlátozást is életbe léptetnek.

Június 9-én, pénteken este 19.30 órától június 11-én, vasárnap estig - a felújítás további ütemétől eltérően - a teljes 2-es metróvonalon leáll a metróközlekedés, és autóbuszok szállítják az utasokat. Metrópótló busz jár M2 jelzéssel a Moszkva tér és az Örs vezér tere között az Erzsébet hídon a Déli pályaudvar érintésével, és M2B jelzéssel szintén metrópótló autóbusz közlekedik a Moszkva tér és az Astoria között a Lánchídon keresztül.

Péntek este már a 2-es metró vonalán is pótlóbuszok közlekednek - csakúgy, mint a 4-es és a 6-os villamos vonalának a Blaha Lujza tér és a dél-budai végállomás közé eső szakaszán. Június 10-étől, szombattól a már említett metrópótló-járatok mellett a gyors 56-os autóbusz hosszabb útvonalon, az Erzsébet hídon keresztül az Astoria csomópontig jár, a 60-as autóbusz pedig módosított útvonalon, a Margit hídon keresztül a Nyugati pályaudvarig közlekedik. Ideiglenesen új járatként gyors 239-es jelzéssel autóbusz jár a Gazdagréti lakótelep és az Astoria között, valamint sűrűbben közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A Kossuth téri állomás környéke ezen a hétvégén a 2-es villamossal közelíthető meg..

A metrópótlás idején több helyen megváltozik a közúti forgalmi rend is: ideiglenes buszsávok segítik a metrópótló járatokat a Krisztina körúton (a Dózsa György tér és Döbrentei tér között), az Erzsébet-hídon Pestről Budára, valamint a Fő utcában (a Pala utca és a Clark Ádám tér között). A felújítás alatt a Rákóczi úti metrópótló visszafordulása miatt a Vas utcánál lévő szervizutat csak a BKV járművei vehetik igénybe, a területet a közúti forgalom elől lezárják, a taxiállomást áthelyezik.

Az Astoria csomópontban a Kálvin tér felőli villamosperon végénél a Deák tér felől érkező BKV buszok részére visszaforduló sávot alakítanak ki, így a Kálvin tér felé csak egy sáv használható.

Hétfőtől, azaz június 12-étől a 2-es metró rövidebb útvonalon, az Örs vezér tere és az Astoria között közlekedik. A Déli pályaudvar és az Astoria között - ahol a rekonstrukció folyik - metrópótló-autóbuszok szállítják az utasokat.  • Bérelnék
  • Bankszámla