Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem épül meg egy szellőző a 4-es metróhoz

2008.01.17. 14:25
Részben lakossági tiltakozások hatására nem épül meg egy újbudai játszótért helyére a 4-es metró egyik szellőzője. Azt mondják, ez a vészhelyzeti mentést és az alagutak szellőztetését sem befolyásolja.

Kétmilliárd forinttal lehet olcsóbb a 4-es metró építése, miután a szakemberek megállapították, hogy nincs szükség egy úgynevezett főszellőző megépítésére Újbudán, jelentette be Újbuda polgármestere csütörtökön.

Molnár Gyula azt közölte, nem épül meg a XI. kerületi Petzvál József utcában a 4-es metró egyik főszellőzője. Mint mondta, ezzel az ott élők kérése is teljesül, és a beruházás is olcsóbb lesz kétmilliárd forinttal. A szellőző elhagyását Újbuda önkormányzata kezdeményezte, és a kerület folytatta le a szükséges egyeztetéseket.

A szellőzőt a 4-es metró leghosszabb alagútszakaszába, az Etele téri kelenföldi városközpont és a Bocskai út közé tervezték egy Petzvál utcai játszótér helyére. A szellőző terve korábban a környéken élők lakók ellenérzését váltotta ki, ezért Újbuda önkormányzatának szakemberei "alternatív megoldásokat" kerestek.

A vizsgálatok, valamint független szakvélemények megállapították, hogy "következmények nélkül elhagyható a szellőző", mert ez sem az esetleges vészhelyzeti mentést, sem pedig az alagutak szellőztetését nem befolyásolja. Molnár Gyula közölte, a kerület javaslatára a beruházó úgy döntött: elhagyja a szellőzőt; így nem kell megbolygatni az érintett Petzvál József utcai játszóteret sem.

A 4-es metró építése a legújabb adatok szerint meghaladja az 500 milliárd forintot.