Viola
-5 °C
-2 °C

Máris lehalt a Deák téri metrómegálló hangberendezése

2006.09.28. 14:01
Szerdán csak sistergésre és szörcsögésre futotta a hangosbeszélő erejéből a Deák téri metrómegállóban, jóllehet a peronon veszélyes helyen álldogálók figyelmeztetése volt a cél. A megállót alig egy hónapja adták át. A BKV szerint a műszaki átadás még nem történt meg.

Egy hónappal a Deák téri metrómegálló nem hivatalos átadása után máris elromlottak a hangszórók. Szerdán este például a biztonsági emberek többször is hiába próbálták a turistákat figyelmeztetni: a peron másfél méteres sávját hagyják szabadon, csak szörcsögést lehetett hallani.

Klikk a képre!
Klikk a képre!

Az Index érdeklődésére a BKV sajtóosztályán azt közölték, hogy a Deák teret még csak a forgalomnak adták át, a műszaki átadás még odébb van. Érdekes, mert a műszaki átadással ismerik csak el, hogy a megálló biztonságos és hogy jól működik-e. Addig folyamatosan figyelnek, és javítgatják a hibákat.

Azt is megtudtuk, hogy ősszel a metró egész vonalán forgalomkorlátozások várhatók, az állomások között pótlóbuszok közlekednek majd. A pontos ütemtervet csak a jövő héten hozzák nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!