Az SZDSZ mellett verne sátrat a MIÉP a Belvárosban

2006.06.07. 13:05
Egy nap eltéréssel az SZDSZ után a MIÉP is bejelentkezett az őszi önkormányzati választásig a Városháza parkba, hogy rendezvényekkel és kampányprogramokkal legyen jelen a belvárosban. Az SZDSZ-szel kellene egyezkedniük, amit a liberálisok "nem nagy lelkesedéssel" fogadnak.

Az őszi fővárosi önkormányzati választások kulcshelyszínének eddig a városháza mögötti park ígérkezik, ahova az SZDSZ után a MIÉP is bejelentkezett. A parlamenti választások előtt az SZDSZ kampányközpontjaként működö "liberális sátort" a Városháza parkban másfél hónapig működtették.

Népszerű a nomád életforma

Az SZDSZ a tavaszi sikerek után a Városházán bejelentette, hogy ismét felállítaná a sátrat. A vagyongazdálkodási osztályától azt a választ kapták, hogy politikai rendezvényekhez tőlük nem kell engedélyt kérni, mondta az Indexnek Czuk Dorottya városházi sajtófőnök. A liberális sátor szerdától látogatható.

Az SZDSZ után egy nappal a MIÉP is a vagyongazdálkodási osztályhoz fordult, hogy saját önkormányzati kampányuk központjául kiszemelt parkba engedélyt kérjen. Szinte szó szerint azt a választ kapták, mint az SZDSZ, azzal kiegészítve, hogy egy másik párt már lefoglalta a helyszínt.

Jó szomszédok

A MIÉP főpolgármester-jelöltje Zsinka László az Indexnek azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy augusztus 14-től ne a parkban legyen a kampánysátruk, és ahogyan ma megtekintette a helyszínt, Zsinka azt realizálta, hogy az átaluk elgondolt területbe némileg belelóg az SZDSZ sátra. Zsinkának ennek ellenre úgy tűnt, hogy "elférünk ott".

A két párt sátrainak gondos elválasztásához a pártoknak meg kell egyezniük. Zsinka jelezte, hogy az SZDSZ-t a napokban megkeresi ez ügyben, és a közeljövőben a rendőrségen is bejelentést tesz saját sátorállításuk miatt. Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke kész a MIÉP-pel egyeztetni, igaz, amint az Indexnek fogalmazott: "nem nagy lelkesedéssel". Horn szerint ha antiszemita, kirekesztő programok költöznek melléjük, azzal nem tudnak mit kezdeni, de azt megjegyezte, azért jó sok tér van még Budapesten.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön