Nyáron folytatódik a kettes metró rekonstrukciója

2005.04.26. 20:26
Tíz hétig ismét nem áll meg minden megállónál a kettes metró. Június 11-én kezdődik a Batthyány tér, a Keleti pályaudvar és az Astoria megállóinak felújítása. A teljes felújítás 2007-re fejeződik be, az önkormányzat új, "vandálbiztos" metrókocsikat is vesz, amelyeken lesz klíma, de az is lehet, hogy nem.

Idén nyáron is tíz hétig tart majd a 2-es metró felújításának aktuális etapja. A teljes rekonstrukció a tervek szerint 2007-ben fejeződik be, közölte Vajda Pál főpolgármester-helyettes kedd délután.

A 2-es metró vonalán idén nyáron a Keleti pályaudvaron, az Astorián és a Batthyány téren lévő állomásokat újítják meg. A Deák tér és a Népstadion között újraszigetelik a bal oldali vonalalagutat június 11. és augusztus 19. között. A 2-es metró teljes felújítására összességében 43 milliárd forintot költenek, jórészt hitelből.

Vajda szerint a Fővárosi Közgyűlés eheti ülésén várhatóan hozzájárul ahhoz, hogy a 4-es metróhoz kapcsolódva a 2-esre is új járműveket vegyenek.

Banki hitelből várhatóan több mint 37 milliárd forintért lecserélik a 2-es metró 110 metrókocsiját.

Vandálbiztos

A szocialista politikus közölte, hogy a szerelvényenként 950 utas szállítására képes, kisebb költséggel fenntartható járművek egyterűek, "vandálbiztos" belső kialakításúak és légkondicionáltak lesznek.

A közgyűlés elé benyújtott előterjesztés szerint ugyanakkor klíma csak a vezetőfülkében lesz, az utastérben csupán a lehetősége adott ennek.

Demszky Gábor hozzátette, kétfordulós nemzetközi pályázatot írnak ki rövidesen a 2-es és a 4-es metró járműveinek vásárlására. A pályázaton várhatóan alvállalkozóként hazai cégek is szerephez juthatnak.  • Tippek
  • Hírek